Reacties en aanvullingen

Als webmaster ben ik benieuwd welke mooie muziek- of dansvideo’s door anderen gevonden worden. Zelf plaats ik hier de muziek en dans die ik “over” heb, die elders niet past maar die te mooi is om níet te publiceren. Reageren doe je bij de nummers, video’s kun je posten met hun webadres. Een korte toelichting wordt op prijs gesteld.

 • 15-11-2021, El Frisón over Caserón de Tejas – Inés Cuello & Pablo Estigarribia Hieronder nog een werkelijk prachtige uitvoering van de wals Caseron de tejas, door Laura Corro op gitaar begeleid door Esteban Morgado. Tijd en plaats: Teatro Municipal de San Nicolás de los Arroyos, Argentinië, 2 juli 2016.

 • 15-11-2021, El Frisón over Torres/Cerviño/Mauro – Flor de lino Nog een mooie uitvoering van Flor de Lino, door Romina Balestrino op gitaar begeleid door Sergio Menem. De opname is uit 2014.

 • 10-11-2021, El Frisón over Noelia Hurtado and Carlitos Espinoza – Ríe, payaso Er zijn veel mooie gedanste uitvoeringen van Ríe, payaso, daarom volgen er hier nog drie. De eerste is van Silas Adriazola en Vale Dabruzzo (Valparaíso, Chile) bij de Milonga Callejera in Santiago de Chile (juni 2019). De tweede is van Maria Ines Bogado en Sebastian Jimenez in Belgrado 2016. De laatste interpretatie is van Francesca del Buono en Roberto Zuccarino in Rome, 2019.

 • 04-11-2021, Peter van Gerwen over Flor de lino Mooie vertaling.. veel werk ook..

 • 12-10-2021, El Frisón over Se dice de mi – Beatriz Merell & Sean Barker – Cafe Lyrik, Berlin Hieronder nog twee versies van de milonga Se dice de mi. Om te beginnen de “originele” versie van Tita Merello uit de tangofilm Mercado de Abaste, met opgewerkte kleuren en geluid. Daarna een redelijk hilarische keuken/huishoudversie van Keila Tonello, aka La Keila, zo te zien gemaakt in San Miguel de Allende, een populair toeristische plaatsje in Mexico.

 • 11-10-2021, El Frisón over Peppe Di Gennaro y Adelma Rago – Desencanto Nog een prachtig dansje van Peppe di Gennaro en Anselma Rago: Ya no canto mas van Francisco Canaro, een instrumentaal nummer. Vanaf 0:52 komt een stuk waarin ze echt prachtig lopen, weergaloos mooi.

 • 04-10-2021, El Frisón over Stanislav Fursov y Ekaterina Simonova bailan Silueta portena Ter compensatie van al die Russische tango hier nog twee andere milonga-filmpjes. De eerste is van het Amerikaanse continent, in dit geval uit Mexico. Ook daar dansen ze tango. De dansers zijn Cristián Mendoza & Angeles Carrión, zij interpreteren het nummer ‘Silueta Porteña’. Mooi gedanst. Tijd en plaats: maart 2018, Milonga Malena en El Candelero, Mexico Stad. Het tweede filmpje, uit maart 2018, is van Federico Naviera (de zoon van) en Sabrina Masso in milonga A la Parilla in Buenos Aires. Mooi filmpje en mooi lisa gedanst met veel variatie.

 • 23-09-2021, El Frisón over Fernanda and Santiago, Valentango 2016 Even Argentijnse sfeer opsnuiven in Club Sunderland. Het is november 2013 en Martin Luna en Ayelen Maldonado dansen de tango Carrillon de la Merced van Enrique Santos Discépolo. Rustig en integer gedanst. Daaronder nog een andere uitvoering van hetzelfde nummer door Alexis Quezada en Céline Giordano, gedanst in 2018 in Clermont, Frankrijk.

 • 23-09-2021, El Frisón over Noelia Hurtado & Pablo Rodríguez dance Poema Deze versie van Poema mag natuurlijk niet ontbreken, die van het wereldberoemde koppel Javier Rodriguez en Geraldine Rojas. Dit is poetry in motion, ook volgens de vele commentaren op Youtube. Het filmpje is uit 2007, de locatie is het tangofestival van Taipei. Daaronder volgt nog een interpretatie van mijn favoriete milonguero Ricardo Vidort, die samen met Liz Haight ook Poema danst.

 • 13-09-2021, El Frisón over Orquesta Autentica Milonguera – Tu, el Cielo y Tu Nog een leuke opname van Tú, el cielo y tú, van het trio Farrago Tango. De video is uit 2010, maar het bandje was tot vorig jaar nog actief. Daaronder een fel-gekleurde kerstmis-opname van Orquesta Romantica Milonguera tijdens een “Live Streaming Vermouth Milonga” de dato 26 december 2020: feestelijk, maar op afstand.

 • 13-09-2021, El Frisón over Roberto Zuccarino & Magdalena Valdez – Tu el cielo y tu Het is moeilijk kiezen tussen alle dansante uitvoeringen van Tú, el cielo y tú. Hieronder volgen er drie. Eerst een mooie interpretatie van Carolina Bonaventura y Francisco Forquera in Club Sunderland, mei 2010. Daaronder die van Valentina Rey en David Ledesma in Milonga Del Moran, juni 2015. Niet toevallig liggen deze twee clubs in Villa Urquiza, een wijk van Buenos Aires met een geheel eigen tangostijl. Ten slotte dansen Alexis Quezada en Céline Giordano hun versie van dit nummer, in milonguero-stijl (2017).

 • 07-09-2021, El Frisón over Nahuel Pennisi y Luis Salinas interpretan Nada Nog een interessante uitvoering van “Nada”: een ontmoeting van verschillende generaties. De bariton Raúl Lavié is de oudere generatie, hij begon in 1957 bij het orkest van Hector Varela. De veel jongere Patricio Roque Arellano is een bekende Argentijnse acteur, zanger en componist. HIj is behoorlijk bekend, heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina.

 • 31-08-2021, El Frisón over Adriana Varela – Toda mi vida Qua muziek is er op internet een veelheid aan mooie uitvoeringen te vinden van de tango Toda mi vida. Hieronder achtereenvolgens: een heerlijk rommelige Argentijnse café-improvisatie van Juan Villarreal, Hernán “Cucuza” Castiello en Javier Díaz González op gitaar, daarna het Zweedse “Orsai” tango-trio van Isidoro & Mikael Augustsson en tot slot de komische Sébastian Rossi met het Franse ensemble Tanguisimo.

 • 31-08-2021, El Frisón over Julio Alvarez e Yailet Suarez:Toda mi Vida Wat een prachtige dans is er te vinden bij Toda mi vida van het orkest van Anibal Troilo. Hieronder achtereenvolgens: Andres Laza Moreno y Luciana Arregui in milonga El Beso, vervolgens Javier Rodriguez en Luna Palacios in de UK, en tot slot Eva Stefanakou and Nikita Gerdt in Berlijn.

 • 13-08-2021, El Frisón over Natalia Bazan interpreta el vals Paisaje Een tangodocent die zingt, dat vind ik grappig om te zien. Georgina Vargas danst en doceert samen met Oscar Mandagaran. In Buenos Aires hebben ze een tangoschool. Maar zij zingt ook. Hieronder geeft zij haar interpretatie van de wals Paisaje.

 • 09-08-2021, El Frisón over Yailet Suarez y Julio Alvarez: Paisaje De onvolprezen José Vasquez en Anna Yarigo dansen de wals Paisaje, 8 november 2009 in salon Firulete te Den Haag. Van Anna en José heb ik nog les gehad, in Cádiz in 2016. José is/was een soort clown: bij zijn optreden in Cádiz droeg hij hetzelfde glimmende pak als in deze video, met de boord en manchetten van zijn overhemd royaal uit het pak stekend. Eind 2016 is José op veel te vroege leeftijd overleden.

 • 09-08-2021, El Frisón over Alicia Haje canta Nostalgias Op internet zijn vele uitvoeringen te vinden van de tango Nostalgias. Hieronder achtereenvolgens een gypsy-versie van Diego El Cigala, een melodieuze interpretatie van de Argentijnse Analía Elena en tot slot een dramatische uitvoering van de Spaanse Pasión Vega.

 • 09-08-2021, El Frisón over Ozgur Demir & Marina Marques – Nostalgias – Hugo Diaz Nog een mooie uitvoering van Nostalgias, door Haris Mihail en Natasha Lewinger. Muzikaal en in milonguero-stijl, met de prachtige omhelzing van Natasha Lewinger. Deze opname is van het La Sonrisa Tango Weekend in Novi Sad, Servië, april 2019.

 • 26-07-2021, El Frisón over Nora Roca – Néstor Basurto: Chau no va más Het onderstaande filmpje speelt óók in de patio van Nestor Basurto. Er wordt een nummer van hemzelf uitgevoerd, Febrero en San Luis. Het bijzondere is het aantal gitaristen dat er in zijn patio passen: véél. Indrukwekkende saamhorigheid, ook om kippenvel van te krijgen!

 • 15-07-2021, El Frisón over Y todavia te quiero – Renzo Rumilla y Carlos Ferreyra Nog twee keer deze Spaanstalige tearjerker Y todavia te quiero. De eerste is van de Argentijnse Karina Jésica Tejeda, bijgenaamd Princesa Karina. De tweede is van haar landgenote Estela Raval, die behalve in het tangolied ook carrière maakte in de popmuziek.

 • 13-07-2021, El Frisón over Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Invierno Er zijn vele mooie gedanste versies van Invierno. De eerste is de favoriet van DJ Mariposita. Jaloersmakend mooi, schrijft ze. De dansers zijn Bruno Tombari en Mariangeles Caamaño. De video is uit 2011, gemaakt tijdens het Tarbes-festival in Frankrijk. Het tweede filmpje is een recente Youtube-ontdekking: Cecilia Perez en Carlos Chamorro dansen Invierno. Ook prachtig gedanst, heel muzikaal. Het filmpje is uit 2013, gemaakt op straat in Mendoza, Argentinië.

 • 13-07-2021, El Frisón over Fausto Carpino & Stéphanie Fesneau – Pobre Flor Onderstaande twee walsjes zijn een recente Youtube-ontdekking: Carlos Chamorro en Cecilia Perez dansen de wals Poble flor en hoe! Prachtig, vooral de muzikaliteit. De filmpjes zijn uit 2014. De locatie is niet zo makkelijk te achterhalen: een en ander speelt zich af in Mendoza, een stad in het noordwesten van Argentinië, niet ver van Santiago de Chili.

 • 09-07-2021, El Frisón over Adriana Varela: Los cosos de al lao Het optimistisch/treurige Los cosos de al lao kent vele uitvoeringen. Er is deze prachtige buitenopname van geweldenaar Ruben Juarez, die zich helaas niet laat insluiten als video. Hieronder een mooie versie van Omar Mollo en Carel Kraayenhof vanuit het Rotterdamse programma “Live uit Lloyd”. Daarna volgt nog een opname uit 2013 van de groep Amores Tangos, met medewerking van de zanger Osvaldo Peredo.

 • 09-07-2021, El Frisón over No hay tierra como la mia – Francisco Lomuto Hieronder nog een mooie versie van No hay tierra como la mia, van Dana Frigoli en Adrian Ferreyra, gedanst op het 3rd Embrace Berlin Tango Festival 2016 in Berlijn.

 • 06-07-2021, El Frisón over Alejandra Mantinan & Leandro Palou – Fueron tres anos Nog een keer dezelfde Alejandra Martinan die Fueron tres años danst, maar nu met Aoniken Quiroga. Deze opname is van het Tangodrom Weekend, 17-19 June 2011 in Belgrado, Servië. Dezelfde danseres, maar een heel andere sfeer. De opname daaronder is uit 2011 in Don Tango te Amsterdam, door het danspaar José Vasquez en Anna Yarigo, een stel dat ik nog meegemaakt heb op een tangovakantie te Cádiz.

 • 17-05-2021, Miriam Vink over Pobre flor Mooi hoor! Ik begin er zelfs al een beetje naar uit te kijken… Elke zondagavond weer een nieuwe aflevering!

 • 16-05-2021, André Lavertu over Introductie Wat een mooie, inspirerende en toegankelijke website Tangowille heb je gemaakt, Chris. Mijn grote complimenten en ga alsjeblieft door met deze “lust” om tangomuziek, dans en componisten in de belangstelling te brengen en te houden. Het heeft mij al veel plezier en begrip gegeven.

 • 12-05-2021, Henk Bruinsma over Nunca tuvo novio Mooie vertaling. Mooi gevonden vind ik bijvoorbeeld: vrijgezellenflat, bouquetreeksroman, arme vrijster. Bedankt!

 • 08-05-2021, Ben van Tartwijk over La colegiala (foxtrot) – The FCE band Erg leuk initiatief. Alleen een kleine correctie van een heel veel gemaakte onjuistheid. La Colegiala is helemaal géén Foxtrot, maar een Quickstep. Verders m’n complimenten. Vr. groet, Ben.

 • 28-04-2021, El Frisón over Rocio Vargas y Diego Benitez, La colegiala Hieronder nog een andere interpretatie van de foxtrot La Colegiale. Mooi close gedanst door Nadia Ibañes y Daniel Escalante in 2012.