Alejandra Mantinan & Leandro Palou – Fueron tres anos

We schrijven 2013 en we zijn in Moscou, in Milonga El Color. Daar interpreteren Alejandra Martiñán en Leandro Palou de tango “Fueron tres años”. Gaat bij mij gewoonlijk de aandacht naar de leider, in dit geval kijk ik vooral naar de dame, naar de prachtig expressieve Alejandra Martiñán: wát een figuur, wát een energie en wát een expressie. Geweldig. De muziek is van het orkest van Héctor Varela, de stem van Argentino Ledesma.

Alejandra Martiñán kreeg op jonge leeftijd een ongeluk, waarna haar moeder haar aanmoedigde te leren dansen, om het door het ongeval veroorzaakte fysieke en psychologische trauma te bestrijden. Ze werd al snel beroemd. Op haar 18e was ze dansleraar. Ze nam deel aan beroemde shows als “Tango Pasión” and “Tango Seducción”. Ze danste lang met Gustavo Russo en met Gabriel Missé. Op Youtube zie je haar vooral veel optreden met Aoniken Quieroga, waar zijn (gevulde) figuur en muzikaliteit vooral de aandacht trekt en je bijna zou vergeten hoe goed zij danst. Bron: tangofashionnews.com.ar/alejandra-mantinan-a-tango-dancing-angel (link is dood)

Eén reactie op Alejandra Mantinan & Leandro Palou – Fueron tres anos

  1. Nog een keer dezelfde Alejandra Martinan die Fueron tres años danst, maar nu met Aoniken Quiroga. Deze opname is van het Tangodrom Weekend, 17-19 June 2011 in Belgrado, Servië. Dezelfde danseres, maar een heel andere sfeer. De opname daaronder is uit 2011 in Don Tango te Amsterdam, door het danspaar José Vasquez en Anna Yarigo, een stel dat ik nog meegemaakt heb op een tangovakantie te Cádiz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *