Noelia Hurtado and Carlitos Espinoza – El último café

Prachtig gedanst, deze uitvoering van El último café door Noelia Hurtado en Carlitos Espinoza. Het bijzondere is dat ze hier behoorlijk basic dansen, zonder hele gekke fratsen, maar in alle eenvoud zó mooi en o zo muzikaal. Voor een gedetailleerde dansanalyse van iemand die meer deskundig is dan ik, check deze video. Plaats en tijd: Belgrado Tango Encuentro, april 2017. De muziek is van het orkest van Juan D’Arienzo, de zang is van Jorge Valdez. Met dank aan DJ Mariposita voor de selectie van deze dans en dit nummer.

Nummer 

2 reacties op Noelia Hurtado and Carlitos Espinoza – El último café

  1. Nóg een prachtige gedanste versie van El ultimo café, nu door Agustin Rojas en Victoria Olivella, mei 2022 in Buenos Aires, op muziek van het orkest van Juan D’Arienzo met zanger Jorge Valdez.

  2. Nog drie mooie dansante uitvoeringen van ‘El último café’. De eerste is van Santiago Castro & Fernanda Valdovinos. Prachtig gedanst, in 2016 in Portland, Oregon. Santiago Castro is een danser waar ik steeds met bewondering en verbazing naar kijk: hij danst als een ’tauro’, gespierd en krachtig, maar toch ook zacht en muzikaal. De tweede uitvoering van ‘El último café’ is ook eentje uit 2016 en ‘uit de buurt’. Deze interpretatie wordt gedanst in de Amsterdamse tangosalon La Bruja van Corine Groenewegen. De dansers zijn Vaggelis Hatzopoulos & Marianna Koutandou. Leuk om te zien, veel bekenden aan de kant. De derde uitvoering is van onze “eigen” Claudia Jacobsen en Luis Rojas, in salon Chachirulo in Buenos Aires (dezelfde locatie als salon Canning).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *