Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Invierno

Deze video uit augustus 2011 is de emotionale afscheidsdans van Noelia Hurtado en Pablo Rodriguez. Aan het eind veel tranen, na acht jaar samen dansen. Pablo en Noelia dansen een nummer met veel koud verdriet, Invierno (“Winter”). Prachtig gedanst: bijna alles is enkel tempo, op de hele tel. De locatie is milonga La Baldosa in de Flores-wijk van Buenos Aires.

Noelia Hurtado ontmoette haar danspartner Pablo Rodriguez in 2003, in de beroemde Club Sunderland waar ze hun artistieke carrière begonnen. Ze studeerden bij maestros Carlos Perez en Rosa Forte van wie ze de basis leerden van de Villa Urquiza-stijl. Noelia en Pablo gingen verder met belangrijke maestro’s om hun eigen stijl te ontwikkelen, een combinatie van zowel traditioneel als nieuw. Ze voegden de attributen van Villa Urquiza-tango en -milonga samen met nieuwe elementen en technieken van de hedendaagse tango. In 2006 werden ze hoofdstedelijk kampioenTango Salon van Buenos Aires en sub-kampioen Milonga. In augustus 2011, na acht jaren samen, besloten Noelia en Pablo hun eigen weg te gaan. Bron: https://www.tarbesentango.fr/en/artistes/artiste/115

Nummer 

Eén reactie op Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Invierno

  1. Er zijn vele mooie gedanste versies van Invierno. De eerste is de favoriet van DJ Mariposita. Jaloersmakend mooi, schrijft ze. De dansers zijn Bruno Tombari en Mariangeles Caamaño. De video is uit 2011, gemaakt tijdens het Tarbes-festival in Frankrijk. Het tweede filmpje is een recente Youtube-ontdekking: Cecilia Perez en Carlos Chamorro dansen Invierno. Ook prachtig gedanst, heel muzikaal. Het filmpje is uit 2013, gemaakt op straat in Mendoza, Argentinië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *