DJ El Frisón

El Frisón is tango DJ en maker van deze website. Sinds 2019 is hij actief als DJ in Alkmaar en omgeving. Daarnaast is hij (onder zijn eigen naam) tangodanser, tekenaar en schilder. Beroepsmatig is hij werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, als wiskundige, als docent en als onderwijsdirecteur van het College of Sciences van de UvA.

In de Argentijnse tango is het gebruikelijk dat tango-DJ’s een Spaanse bijnaam krijgen. Die van mij, El Frisón, betekent ‘de Fries’. Met dank aan de naamgever, DJ El Porteñito. In het Argentijnse spraakgebruik is ‘Frisón‘ een bestaand zelfstandig naamwoord. Het komt zelfs voor in tangoteksten, bijvoorbeeld in de tango En el corralón de Barracas en in de Milonga del mayoral. Daar betekent het bijna altijd ‘het Friese paard’, naar het bekende Friese paardenras. Niet persé iets om me voor te schamen :-).

Mijn stijl van draaien is lyrisch, melodieus en dansbaar. Bij voorkeur draai ik muziek uit de “gouden jaren” van de tango, de jaren 1935-1950, met soms een uitstapje naar eind jaren twintig/begin jaren dertig of een modern, 21-ste eeuws orkest.

Samen met DJ El Fresco (Richard Frisart) heb ik een maandelijke radioprogramma op de concertzender, te beluisteren op de kabel en op internet, ook achteraf als podcast.

Onder mijn eigen naam Chris Zaal publiceer ik op deze website af en toe een tangoschilderij. Dat schilderij verbeeldt dan de inhoud van een van de gepubliceerde tangoteksten.

Contact: .

El Frisón (foto Emil de Jong)