Orquesta Unitango – Al pasar

April 2015, we zijn in Bar Del Glorias, in de barrio Mataderos van Buenos Aires. Het Orquesta Unitango speelt er de prachtig zoete tango “Al pasar” van Iglesias en Gatti. Volgens de naam kan het niet anders of dit orkest is afkomstig zijn van de universteit van Buenos Aires. De opnames op Youtube dateren van zo’n tien jaar geleden. Op Spotify heeft het Sexteto Unitango een EP, uit 2012.

Nummer 

Al pasar

En de stem van de pijn van de stilte weerkaatst in de lucht de zoete echo van een park dat tussen de hekken zucht met de stem van een bandoneon.

Prachtige wals, deze Al pasar. Prachtige muziek en een onverwacht poëtische tekst. De titel Al pasar betekent “In het voorbijgaan”. Nu zou je verwachten dat het lied over een ontmoeting gaat, dat een of andere geliefde in het voorbijgaan passeert. Maar niets van dat alles: het is een nachtelijke wind die waait, die blaast door een halfverlicht parkje. De maan schijnt, er twinkelen een paar sterren. Er is een mogelijke geliefde, maar die is op afstand. De maan besluipt haar lichaam, alleen het parkje weet wie zij is. En in de passerende wind valt de zoete liefdesecho te beluisteren van de klanken van een bandoneon.

Volledige vertaling
Nummer 

Stephanie Fesneau y Fausto Carpino – Al pasar

Zondag 27 oktober 2019, we zijn in de onvolprezen salon van Karin Venverloo, milonga La Roca in Amersfoort. Het Frans/Italiaanse danspaar bestaande uit Stephanie Fesneau en Fausto Carpino interpreteert de wals ”Al pasar”. Geweldig gedanst, zoals altijd. Het orkest dat speelt is van Ricardo Tanturi, de zanger is Enrique Campos.

Nummer