Carnaval de mi barrio – Natalia Bazán y su Runfla Ríoplatense

Deze video toont een swingende, carnavaleske uitvoering van Carnaval de mi barrio door Natalia Bazán en haar Runfla Rioplatense (“Rio de la Plata-bende”), met medewerking van Federico Mizrahi op piano en Guillermo Fernandez als achtergrondzanger. Het Youtube-filmpje is uit 2016. Op Spotify heeft Natalia een EP “Tango y murga” uit 2020 en een CD “De Barro y Cielo” uit 2021.

Carnaval de mi barrio

De jeugdige carnavalsband speelt vals een tango, pijnigt met onstuimige stem onze oren.

Het is feest in de wijk. Het is een wijk (barrio) die niet veel voorstelt: de modder (barro) domineert. Alles wat boven die modder uitkomt, is al reden tot vreugde: een vals spelende carnavalsband, het enthousiasme van de jeugd. Sommige individuen krijgen even een rol: de oude, vermoeide groentenboer die terugdenkt aan het carnaval van het Italië waar hij vandaan komt, een mislukte figuur die onbeschaamd meedoet aan het verkleedfeest en die bij elke voordeur uitgebreid beroddeld wordt. Onderhuids is er verdriet. De zon schijnt en het carnaval zorgt eventjes voor feest, maar de vrolijke rinkelbellen van de muziek verdoven de pijn voor slechts even. De melancholie van armoe en van sombere, maanbeschenen nachten speelt door in dit zonnig/melancholische Carnaval de mi barrio.

Volledige vertaling

Antonellina ed Emiliano – Carnaval de mi barrio

November 2012, Milonga delle Rose in Fiorenzuola d’Arda, Italië. Antonellina Miorelli en Emiliano Casalli dansen de tango Carnaval de mi barrio. Heel mooi close en soepel gedanst, complimenti! Nog niet eerder had ik van deze dansers gehoord, maar het zijn niet de minsten. Deze Italianen zijn Europees kampioen tango de pista 2021 en finalisten van de Mundial de Tango 2022. De muziek die klinkt is van het orkest van Edgardo Donato, de stem is van Lita Corales.