Ciego – Pepe De Toffoli y Oscar Altamirano

Februari 2014, Bar & Café Cultural Bien Bohemio, Buenos Aires. In deze video zingt Pepe De Toffoli de tango Ciego van Luis Rubistein, op gitaar begeleid door Oscar Altamirano. Het geluid is niet je-dat, maar deze uitvoering is wél heel tango. Bien Bohemio is een muziekcafé in de hoofdstad van Argentinië met wekelijkse concerten op vrijdag en op zaterdag. Donderdags en zondags zijn er peña’s: eten en drinken met live muziek. Zie hun instagram-account.

Nummer 

Ciego

Je liet in mijn bestaan dezelfde onverschilligheid achter die je in het verleden ook betoonde.

Ciego heet deze tango, oftewel “Blind”. In de tekst is de tekstdichter blind geweest voor de onverschilligheid van de voormalig geliefde. Inmiddels heeft de dichter afstand genomen: deze tangotekst is een soort van afscheid. Uit de tekst spreekt bitter liefdesverdriet, maar ook acceptatie. De geliefde loog en bedroog, stapelde wandaad op wandaad, maar bij de tekstdichter is de blinddoek gezakt en hij kan eindelijk de waarheid zien. Even vreest hij dat met deze liefdesbreuk ook zijn leven zou eindigen, maar het tegenovergestelde is waar: hij is gelukkig, deze ervaring heeft zijn hart verlicht.

Volledige vertaling
Nummer 

Haris Milhail y Natasha Lewinger – Ciego

Juni 2018, Tango à Bord, een dansweekend in Cahuzac sur Vere, Frankrijk. Het Grieks/Uruguaanse koppel Haris Milhail en Natasha Lewinger interpreteert de tango Ciego van Luis Rubistein. Prachtig gedanst, heel milonguero. De muziek die speelt is van het orkest van Francisco Canaro, de zang is van Roberto Maida.

Nummer