Altertango – Claudinette

Deze video toont een werkelijk prachtige uitvoering van de tango Claudinette. De band die speelt heet Altertango, een (naar eigen zeggen) powertangoband met een krachtige liveset en vele jaren ervaring en tournees over de hele wereld. De band is afkomstig uit Mendoza, Argentinië. Deze opname is van 2010, live in Los dos amigos, een restaurant met aandacht voor cultuur in Mendoza. De indringende stem is van Victoria Di Raimondo. Bron: https://altertango.bandcamp.com/

Nummer 

Claudinette

De straat bracht de onverwachte ontmoeting, de straat was later degene die je meenam…

Een onverwachte ontmoeting in de straten van Parijs: een kleine, vrolijk-brutale Parisienne met grote, zwarte ogen en blauwe blouse. Claudinette was haar naam en zo heet ook deze tango. De ontmoeting bracht een kortstondige verbintenis met zich mee die zich grotendeels buiten afspeelde, afspraakjes in de schaduw van maanlicht en lantaarns, op de straat. Tot spijt van de tekstdichter verdween Claudinette helaas al snel, tijdens een middernachtelijk café-concert in Parijs. Ze loste op in een nevel van fijne grijze regen. De tekstdichter blijft achter met een eeuwig verdriet, dat van nooit meer gelukkig te kunnen zijn.

Volledige vertaling
Nummer 

Gaston & Moira perform Claudinette

Een performance tijdens de Grand Salon van het Neotango Festival in Montreal, 2009. Gaston Torelli en Moira Castellano interpreteren de droevige tango “Claudinette”. De video is een beetje donker, maar Gaston en Moira dansen prachtig en niet persé in de lijn van het thema van het festival, want niet neo. De muziek die klinkt is van het orkest van Juan D’Arienzo, de stem is van Hector Mauré.

Nummer