Esteban Morgado, Nico Perrone y Vivi Verri – Como dos extraños

Bijgaande video is een relaxt/hartstochtelijke uitvoering van Como dos extraños in de radiostudio’s van La 2×4 BA. De opname is in het radioprogramma ‘El Arranque’ van presentator Luis Tarantino. Op gitaar de onvolprezen Esteban Morgado, bandoneon: Nico Perrone, stem: Vivi Verri. Mooi gezongen en gespeeld, leuk om naar te kijken.

Como dos extraños

Het zonlicht verbleekte toen ik luisterde naar je koele praat.

Als twee vreemden, zo luidt de titel van dit lied. Zo’n titel belooft natuurlijk niet veel goeds. De tekstzanger keert terug naar de voormalige geliefde, uit eenzaamheid en in de hoop dat het nog goed komt. De ontmoeting is geen succes: “Het zonlicht verbleekte toen ik luisterde naar je koele conversatie.” Daarop breekt het hart van de tekstzanger in duizend stukken, hij beseft de vergissing die hij begaan heeft.

Aan de bron van deze tango schijnt een waargebeurd verhaal ten grondslag te liggen. Bij het Marabú-caberet (waar Fiorentino in 1937 debuteerde bij het orkest van Anibal Troilo en waar veel andere grote orkesten gespeeld hebben), bij dit cabaret dus werkten twee knappe jongelui, een serveerster en een ober. Ze worden verliefd en gaan samenwonen. Op een dag komt een man de club binnen en begint de serveerster uit te schelden en te slaan. Uit de huwelijkspapieren die hij toont blijkt dat ze zijn vrouw is en ze moet met hem mee. Twee jaar later, de ober is nog steeds doodongelukkig van verdriet en wordt door zijn vrienden aangespoord zijn lief op te zoeken. Als hij haar in de Argentijnse provincie Córdoba ergens achter een toonbank vindt, is hij ontsteld. Ze oogt verfomfaaid en vermoeid. Ze is dik, tandeloos en haar mooie haren is ze kwijt. De ober reist terug naar de Marabú en voelt zich nog beroerder dan daarvoor. Bron: https://es.wikipedia.org/wiki/Marab%C3%BA_(cabar%C3%A9).

Volledige vertaling

‘Como dos extraños’ por Maja y Marko

Mooie ingehouden interpretatie van ‘Como dos entraños’ door Maja Petrović en Marko Miljević. Prachtig dat rustmoment halverwege. Bijzonder danspaar is dit: hij oogt met zijn hipsterknotje en -baard een beetje als de nerd van het stel, zij als de gepassioneerde en aardse danseres. Dat beeld past bij hun cv; van oorspong is hij biotechnoloog en zij danseres, zie hun website Maja & Marko. In de omgang is Marko echter de vriendelijkheid zelve en heel outgoing, zo heb ik ooit gemerkt bij een workshop in Enschede. Plaats en tijd van deze show: Mondovi, Italië, november 2015. De muziek: geen idee, dat is nog even puzzelen, Shazam komt er ook niet uit.