3 x Corazón, no le hagas caso

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekArmando Pontier
TekstCarlos Bahr
Jaar1942
Tango.infohttps://tango.info/T0370194823
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=corazon+no+le+hagas+caso
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/34/Corazon-no-le-hagas-caso/

Orquesta Típica Canyengue – Corazón no le hagas caso

Juli 2015, Espacio Cultural Del Sur, Barracas, Buenos Aires, Argentinië. Het Orquesta Tipica Canyengue speelt de prachtig dramatische tango “Corazón no le hagas caso” van Portier en Bahr. De zanger is Martin Ibarguren. Het OT Canyengue treedt regelmatig op, zit op Facebook en heeft twee opnames op Bandcamp.

Corazón, no le hagas caso

Hartje, wees niet verbitterd, haar liefde was uiteindelijk slechts een eendagsvlieg. Hartje, let niet op haar… want jouw pijn is nutteloos.

Hartje, let maar niet op haar, zo luidt de titel van deze tango. In het Spaans: “Corazon, no le hagas caso”. De tekst van deze tango is in de wij-vorm. De wij, dat zijn de tekstdichter en zijn hartje. Dat hart, dat is gekwetst, dat lijdt. De dichter spreekt het berustend toe: “Let maar niet op haar, hartje”, zegt hij, “wees maar niet verbitterd over haar afwezigheid, dat is het niet waard”. Liefdesverdriet is nutteloos, dat is de boodschap, want het leven biedt nog tal van mogelijkheden op nieuwe liefdes, om de hoek van de straat wachten nieuwe dromen.

Volledige vertaling

Carlitos Espinoza y Majo Martirena, Corazón no le hagas caso

Oktober 2019, Tangoball in het Künstlerhaus te München. De Argentijnse dansers Carlitos Espinoza and Majo Martirena interpreteren de tango Corazón, no le hagas caso. Mooi kalm gedanst, het drama van dit prachtige lied volgend. De muziek die speelt is van het orkest van Aníbal Troilo, de zang is van Francisco Fiorentino.

Majo Martirena werd geboren in Uruguay, waar ze op 16-jarige leeftijd begon te dansen. Als danseres en docent heeft ze in verschillende steden van dat land gewerkt, totdat ze door Dana Frigoli werd uitgenodigd om deel uit te maken van haar gezelschap DNI Tango in Buenos Aires. Ze werkte daar zes jaar als docent en danseres van het gezelschap. Majo is de vaste partner van Rodrigo Fonti, met wie ze voornamelijk open danst. Hier danst ze met Carlitos Espinoza, die tot aan zomer 2019 een wereldberoemd koppel vormde met Noelia Hurtado. Hier treedt hij dus op met Majo Martirena.