OT Andariega – Marisol Martinez – Cordobesita

Dit muziekfilmpje dateert uit december 2022. Het Orquesta Típica Andariega interpreteert de tango “Cordobesita” van Storti en Fresedo. Zangeres Marisol Martinez zingt de twee korte coupletten. De dansers zijn Virginia Vasconi en Juan Cupini . Het Orquesta Típica Andariega bestaat uit Luigi Coviello (contrabas en muzikale leiding), Mariano Flores Gonzalez (piano), Stine Engen (bandoneon) en Pedro Sotelo (viool).

Nummer 

Cordobesita

Mooie Cordobeaanse, mooi zoals jouw bergen, reikend naar de hemel op zoek naar zegen.

Lief klein liedje, deze tango met getiteld Cordobesita. Cordobesita betekent kleine Cordobeaanse. Cordoba is de hoofdstad van de gelijknamige Argentijnse provincie en ligt in de bergen ten noordwesten van Buenos Aires, zo’n 700 kilometer verderop. De Cordobeaanse uit de tekst is knap, met donkere ogen, zwart als haar haar. Ze is vol charme, net als de bergketens van Cordoba, en zo zuiver als de rivieren die uit de bergen neerwaarts kabbelen. Dat is alles, de tekst bestaat uit slechts twee coupletten van vier regels.

Volledige vertaling
Nummer 

Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Cordobesita

Het is derde Kerstdag 2010 en we zijn in Amsterdam, bij het (helaas niet meer bestaande) Tangomagia Festival van Marijke de Vries. De nog jonge Argentijnse dansers Pablo Rodriguez en Noelia Hurtado treden op en interpreteren de lieflijke tango Cordobesita. De muziek die klinkt is van het orkest van Osvaldo Fresedo, de zanger is Roberto Ray.

Nummer