3 x Cuando un viejo se enamora

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekRodolfo Sciammarella
TekstManuel Romero
Jaar1942?
Tango.infohttps://tango.info/T0370188990
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=Cuando+un+viejo+se+enamora
Todotangohttps://www.todotango.com/english/music/song/889/Cuando-un-viejo-se-enamora/

La Trúa – Cuando un viejo se enamora

Mei 2016. La Trúa is een groter Argentijns tango-orkest dat hier in een kleinere triobezetting een milonga uitvoert. De titel van deze milonga is Cuando un viejo se enamora, ofwel: “Wanneer een oude man verliefd wordt”. De zangeres is Canaria Luz Sardella: een levendige présence met een lekkere stem. Het orkest heeft een eigen Youtube-kanaal en met een beetje goed zoeken vind je ook nog andere video’s.

Cuando un viejo se enamora

En hij glimlacht niet uit angst dat zijn gebit hem uit de mond zal vallen.

In de tekst van deze milonga, getiteld Cuando un viejo se enamora wordt de draak gestoken met oude mannen die vallen voor jonge dames. In het Nederlands luidt de titel “Wanneer een oude man verliefd wordt”. Tja, wat doet een oude man dan? Hij stelt zich aan, maar in deze tekst wordt behoorlijk de draak met hem gestoken: hij smeert schoenpoets in zijn snor, verft zijn haren, slaapt met een corset, hij verliest zijn gevoel voor decorum en toont geen lach uit angst dat zijn gebit uit zijn mond valt.

Volledige vertaling

Buda Rodriguez y Mora Idil Ceyhan – Cuando Un Viejo Se Enamora

Augustus 2017, Milonga El Batacazo, Buenos Aires. In een relaxte atmosfeer treden Buda Rodriguez en Mora Idil Ceyhan op. Ze interpreteren de milonga Cuando un viejo se enamora. Mooi klein en eenvoudig gedanst. De muziek die speelt is van het orkest van Di Sarli, de stem is van Roberto Rufino.