Rubén Juárez – Desencuentro

Rubén Juárez live in de studio. Zichzelf begeleidend op bandoneon zingt/kreunt/steunt hij het met liefdesverdriet overgoten Desencuentro. Rubén Juárez (1947-2010) is een Argentijns bandoneonist en componist, die onder andere gewerkt heeft met Julio Sosa en Anibal Troilo. Zijn tango’s zijn misschien niet het meest dansbaar, maar wel prachtig om naar te luisteren. Deze impressionante studio-uitvoering is gemaakt tegen het eind van zijn leven. Klik hier voor de hele, 46 minuten durende studio-sessie.

Nummer 

Desencuentro

Bittere mismatch, want je ziet dat het andersom is. Je geloofde in oprechtheid en in de moraal. Hoe stom!

Bitter levensverdriet-lied uit de zestiger jaren. Het woord desencuentro uit de titel, letterlijk: ‘des-ontmoeting’ of ‘mis-ontmoeting’, kan duiden op een mislukte ontmoeting, een mismatch of een onenigheid, een aanvaring (bron: Spanishdict.com). In het Lunfardo, het Argentijnse slang betekent het zoiets als tegenspoed, rampspoed. Een woord dus met vele betekenissen. De tekst handelt over een jij-persoon die een grondige mismatch ervaart met het leven, over iemand die in het goede gelooft en in de liefde, maar die genaaid wordt door het leven, door de anderen en door de liefde. Alles gaat mis, zelfs de zelfmoordkogel wil niet afgaan. Een lied met scherpe contrasten: enerzijds de liefde en haar zoete bedoelingen, anderzijds de hardheid en wreedheid van een wereld vol haat.

Volledige vertaling
Nummer 

Natacha Lockwood y Andres Molina: Desencuentro

Prachtige interpretatie van Desencuentro, door Natacha Lockwood and Andres Molina. Mooi gedanst in de geest van de muziek, met een wonderschone, beheerste openingssequentie: nooit eerder zag ik zo’n muzikale kruispas. Tijd en plaats: november 2018, Tangofestival Lyon. De muziek uit 1963 is van het orkest van Aníbal Troilo met de stem van Roberto Rufino.

Nummer