Después – Tango Duo Todosinvento

De opname is lekker knullig, maar het is mooi gezongen en gespeeld, deze uitvoering van de tango Después. Het duo heet TodosInvento. Stem: Damian Olivera, gitaar: Diego Granada. De heren komen uit Buenos Aires. Op Youtube zijn nog een aantal andere opnamen te vinden, allemaal uit 2015 of 2016. Via Facebook kun je vrienden worden: “todosinvento”.

Nummer 

Después

Een in stukken gebroken lied dat nog steeds een lied is.

Een klassieker, dat is de tango Después. Prachtig simpele titel die niet eens zo makkelijk vertaalbaar is. Het betekent zoiets als: “Daarna”, Later of “En toen”. De context is uiteraard weer liefdesverdriet: wat er komt als de liefde over is. Erg duidelijk is de tekst niet: het is een impressionistische schets in de tinten zwart en somber. Laatste regel van het refrein: “Een in stukken gebroken lied dat nog steeds een lied is”. Prachtig: een verhaal over een gebroken liefde is nog steeds een verhaal waard.

Volledige vertaling
Nummer 

Valentina Rey y David Ledesma bailando Después

Dansen in een Buenos Aires-huiskamer die tevens studio is, dubbel voorzien van spiegels. Op de prachtige muziek van (het orkest van) Rubén Juárez geven Valentina Rey en David Ledesma een intieme interpretatie van Después. Mooi gedanst. Leuk stel om naar te kijken met die twee zo verschillende formaten. Valentina Rey is danslerares in Buenos Aires. David Ledesma ook volgens zijn Facebookprofiel DavidTango2030, wel met nu een andere danspartner.

Nummer