El vals soñador – Orquesta Típica Sans Souci

Ongeloooooooflijk, schrijft een commentaar op Youtube, ze klinken net als het origineel van Caló. En zo is het. Dat is niet toevallig, want het Orquesta Típica Sans Souci probeert precies dat: te klinken als de orkesten van Miguel Caló en Osmar Maderna (bron: Todotango). De zang hier is van Javier ‘Cardenal’ Domínguez. Plaats en tijd zijn niet makkelijk te achterhalen. Het filmpje is in ieder geval uit 2011. De locatie ziet eruit als een smalle pijpela. Een huiskamer? Alleen wat doet die fotograaf daar steeds in beeld? Kan die niet ophoepelen?

El vals soñador

Hoe anders is alles als je je overgeeft aan het ritme van de wals.

Droomwals, zo heet dit lied dat handelt over de betoverende kracht van de wals. Vergeleken met de gemiddelde tangotekst is dit een vrij onschuldig liedje. De teneur: de wals betovert, de wals sleept je mee, de wals nodigt uit tot liefde. Laatste regel: “Alles is anders als je je ziel overgeeft aan het ritme van de wals” (todo es distinto si entrega su alma al ritmo del vals).

Volledige vertaling

Sebastián Achaval y Roxana Suarez – tango vals

Dit filmpje is een klasse-demo: op de muziek van El vals soñador (een wals) wordt de leerlingen getoond wat ze zojuist geleerd hebben. Prachtig gedanst door Sebastián Achaval en Roxana Suarez. Normaal kan ik Sebastián Achaval niet zo goed velen omdat hij te mooi danst, te ballroom, te showy. Deze demonstratie is functioneel en het resultaat is een mooi walsje. Met danspassen om van te leren. De muziek is van het orkest van Miguel Caló, de zang is van Raúl Berón.