Ella es así – Roulotte Tango

Het Roulotte Tango-orkest van Julien Blondel (de pianist met het hoedje) treedt op op het 19e Argentijnse Tangofestival in Prayssac, Frankrijk, juli 2014. Het orkest, of beter, het collectief, zoals ze zelf zeggen, speelt de milonga Ella es así. Het filmpje is een beetje saai, maar de muziek is goed en de tekst wordt gezongen wat meestal níet het geval is. En het publiek danst. De muzikanten zijn: Julien Blondel (piano en leiding), Maxime Point (bandonéon), Felipe Nicholls (contrabas), Gaspar Pocai (bandonéon en zang), Mehdi Al-Tinaoui (viool) en Rémi Cortial (gitaar et mandoline).

Nummer 

Ella es asì

Als een viool is haar zang, rinkelend haar lach en haar stem een lijster… Zo is zij.

De titel van deze milonga, Ella es asì, betekent “Zo is zij”. De tekst gaat over een dame waarvan de schoonheid, deugd en moraal boven alle twijfel verheven is. Zij is knap, haar stem is wonderschoon, als een lijster. Ze is loyaal, nobel en vergevingsgezind. Haar hart is vol vrouwelijke liefde, moederlijke liefde, huiselijke liefde. Voor haar kinderen zou ze door het vuur gaan. Sterker nog: ze zou ervoor moorden en sterven. Zo is zij, deze porteña, havenbewoonster oftwel inwoonster van Buenos Aires. Kortom, de trots van Buenos Aires, dat is zij.

Volledige vertaling
Nummer 

Geraldine Rojas & Javier Rodríguez – Ella es asì

Maart 2002 in dansschool La Viruta te Buenos Aires. Geraldine Rojas en Javier Rodríguez dansen de milonga “Ella es Así”. Geweldig om te zien! Geraldine en Javier waren destijds het meest veelbelovende danspaar in de tangowereld. Gerardine woont tegenwoordig in Amsterdam en heeft daar met haar man Ezequiel Paludi een dansschool, Javier reist over de wereld als tangodanser en -leraar. De muziek die speelt is van het orkest van Edgardo Donato, de stem is van Horacio Lagos.

Nummer