3 x Esta noche de luna

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekGraciano Gómez, José García
TekstHéctor Marcó
Jaar1943
Tango.infohttps://tango.info/T0370207865
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=esta+noche+de+luna
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/822/Esta-noche-de-luna/

Las Bordonas interpretan Esta noche de luna

Oktober 2017. We zijn in de radiostudio van omroep La 2×4, bij het ochtendprogramma El Arranque (“De start”) van presentator Luis Tarantino. Het trio Las Bordonas speelt het romantische Esta noche de luna. Mooi gespeeld en vooral legato gezongen. Knap. Het gitaartrio bestaat uit Nacho Cedrún (stem en gitaar), Javier Amoretti (met pet, gitaar en muzikale leiding) , Martín Creixell (gitaar en guitarrón) en Chars Torrado (percussie). El Arranque is elke maandag tot en met vrijdag te beluisteren van 13 tot 16 uur Nederlandse tijd (het tijdsverschil met Buenos Aires is vier uur). Webstream: https://www.buenosaires.gob.ar/la2x4.

Esta noche de luna

Ik ben een ster over de zee die zijn baan vertraagt om in je ogen te verdrinken.

Esta noche de luna (“Een maanverlichte nacht”) is een tango die op een poetische manier het kwetsbare, maar intense verlangen naar een geliefde schildert. Het lied gebruikt diverse beelden uit de natuur: de hemel om uit te drukken hoe miniscuul de dichter zich voelt ten opzichte van de wereld, de zee om het gevoel weer te geven omver geblazen te worden, geen controle meer te hebben. Deze universele beelden geven uitdrukking aan de door de liefde veroorzaakte wanhoop. Beheksing en magie drukken uit dat de liefde niet van deze wereld is, dat het betoverend kan zijn wanneer het goed gaat, en dat het wel behekst kan lijken wanneer dat niet zo is… Bron: Tanguito Tango Academy, London

Volledige vertaling

Erna y Santiago Giachello – Esta Noche De Luna

We zijn in Frankrijk, in Nantes, in de salon van Les allumés de tango voor een optreden van Erna en Santiago Giachello. Ze dansen Esta noche de luna, een tango. De muziek is van het orkest van Osvaldo Pugliese, de zang van Jorge Maciel. Mooi, intens gedanst door een danspaar dat ik van dichtbij ken. Dit filmpje is van maart 2015. In de zomer van datzelfde jaar heb ik een week van hen lesgehad in Platja d’Aro. Dat was mijn tweede tangoweek en ze hebben toen op mij een verpletterende indruk gemaakt. Met dank aan DJ Mariposita voor het tippen van dit filmpje.