3 x Felicidad

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekGuido Iacopetti
TekstGuido Iacopetti
Jaar2014?
Het nummer staat op de CD Fuego Bohemia (2018) van Sexteto Fantasma, waarvan Guido Iacopetti de gitarist is. Op een Youtube-filmpje uit 2014 is het nummer evenwel al te beluisteren.

Nummer 

Sexteto Fantasma – Felicidad con Hernán “Cucuza” Castiellod

Op woensdag 28 maart 2018 presenteerde het Sexteto Fantasma in de Grote Zaal van het Centro Cultural 25 de Mayo hun tweede album “Fuego bohemio“. Dit tango-okest bestond toen reeds vijf jaar. Het lanceerde hun nieuwe album dat bestaat uit eigen composities, met bijdragen van Kevin Johansen, Jorge Serrano en Juan Quintero. Met zijn originele bezetting die trompet en elektrische gitaar omvat, probeert het sextet de liedtraditie van de tango voort te zetten, met de poëzie en melodieën van het hedendaagse Buenos Aires. Het hier gespeelde “Felicidad” werd, samen met het Tangobardo-ensemble, reeds opgenomen door zanger Hernán “Cucuza” Castiello, die hier optreedt samen met huiszanger Rodrigo Perelsztein. Sexteto Fantasma huisvest een eigen podium in de wijk Almagro, de milonga Ventanita de Arrabal, waar livemuziek en dans met elkaar verweven zijn. Van daaruit reist het sextet naar andere podia in de stad, en treedt het op op milonga’s en prestigieuze Europese festivals in Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Denemarken en Zweden.

Nummer 

Felicidad

Bloeien, verdorren, vergeten wat beloofd was en overstag gaan.

Dit nummer gaat over een Icarus die naar de zon vliegt en zijn vleugels verbrandt. De muziek klinkt zoet, optimistisch en lichtelijk bombastisch. De tekst van deze tango is echter verre van lieflijk. De inhoud betreft zwaar, opgezwollen liefdesverdriet. Het geluk uit de titel, Felicidad, gaat over het geluk dat de zanger in de liefde probeerde te vinden. Echter, hij heeft zich aan zijn zon, zijn liefdespartner verbrand: “van je houden betekende moorden, verdwalen in het ongewisse, sterven en reïncarneren”. Uit het martelende liefdesverdriet waarin de zanger zichzelf is kwijtgeraakt, probeert hij weer een beetje op te krabbelen, zo lijkt het.

Dit 21ste-eeuwse nummer is geschreven door gitarist Guido Iacopetti van Sexteto Fantasma, een relatief jonge tangoband die is ontstaan ​​in La Ventanita del Arrabal, een milonga op de dinsdagavond in Buenos Aires met livemuziek. Op deze dans- en muziekavonden ontvingen de musici van Sexteto Fantasma andere groepen en gastmuzikanten zoals Hugo Rivas, Rudi Flores, Los Primos Gabino, 34 Puñaladas, Cucuza Castiello en Moscato Luna, Juan Villarreal, Cuarteto de Julio Coviello, Cuarteto La Púa en nog veel meer. Ondanks haar korte bestaan ​​heeft Sexteto Fantasma intensief opgetreden in de tangoscene van Buenos Aires: het sextet deelde het Torquato Tasso-podium met Percal Tango en was actief in het jonge, lokale circuit voordat corona toesloeg. Sexteto Fantasma nam deel aan de onafhankelijke buurtfestivals van Almagro en Barracas en aan het Independent Tango Festival 2013 en 2014. In november 2013 organiseerde Sexteto Fantasma in de wijk Villa Crespo het eerste Osvaldo Pugliese Tango Festival. Bron: https://www.youtube.com/watch?v=32zXriCF2r8

Volledige vertaling
Nummer 

Rocío Lequio & Bruno Tombari – Felicidad

We zijn hier in milonga El Puente, Bamberg, juni 2017. In deze video dansen Bruno Tombari en Rocío Lequio de tango Felicidad. De muziek is modern, 21ste-eeuws en de dans is dat ook. Bruno Tombari is één van de favorieten van DJ Mariposita; haar komt de dank toe voor de selectie van dit dansje. De muziek die klinkt is van het kwartet Tango Bardo, de stem is van Cucuza Castiello.

Nummer