3 x Flores del alma

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekJuan Larenza
TekstAlfredo Lucero Palacios, Lito Bayardo
Jaar1941?
Tango.infohttps://tango.info/T0370078457
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=Flores+del+alma
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/4451/Flores-del-alma/
Nummer 

Flores del alma – Lalo Schifrin, Viviana Vigil y Hector Pilatti

Deze video is een fragment uit de film “Tango” van Carlos Saura uit 1998. In deze scene zingen Viviana Vigil en Hector Pilatti de tangowals Flores del alma. Zij worden op piano begeleid door Lalo Schifrin, tevens de componist van alle muziek in deze film. De plot: de regisseur Mario Suárez wil een film maken over de tango. Hij wordt verliefd op Elena Flores, de vriendin van een van zijn investeerders. Wanneer Mario verwijzingen in de film wil verwerken naar de Vuile Oorlog, beginnen zijn geldschieters hem te saboteren. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tango_(1998)

Nummer 

Flores del alma

Aan de blauwe hemel schijnt de maan op mij, net als een andere blanke maan die ik nooit meer zal weerzien.

Deze tangowals, getiteld Flores del alma, gaat over de kronkelwegen der liefde. “Bloemen van de ziel”, zo luidt de titel in het Nederlands. Die bloemen zijn de zoete herinneringen aan een liefde die niet heeft kunnen zijn. Aanvankelijk had de tekstdichter een aanbidster, maar hij was zelf verliefd op iemand anders, vandaar dat hij het liefdesaanbod moest afslaan. Dus ging deze liefde over. De dichter herinnert zich de geschiedenis met zoete gevoelens: zij is hém misschien vergeten, maar hij haar zeker niet.

Volledige vertaling
Nummer 

Santiago Fina y Samantha Dispari – Flores De Alma

Mei 2016, Milonga ’t Klooster, Rotterdam. Het Argentijnse danspaar Santiago Fina en Samantha Dispari is op tournee en geeft in Rotterdam een demonstratie. Ze interpreteren de wals Flores del alma, “Bloemen van de ziel”. Mooi gedanst, lekker swingend. Het orkest dat speelt is van Alfredo De Angelis, de stemmen zijn van Carlos Dante en Julio Martel.

Nummer