Fruta Amarga – Juan Villarreal

Juni 2012, Bar de Julio. Troubadour Juan Villarreal presenteert een muzikaal menu: Tango y Otras yerbas, oftwel “Tango en andere kruiden”. Hier speelt en zingt hij de tango Fruta amarga. Prachtige muzikant gespeend van elke pretentie. De locatie is Bar de Julio, een café/restaurant waar ook regelmatig muziek wordt gemaakt, binnen of buiten op het terras, middenin het centrum van Buenos Aires, vlakbij Plaza de Republica met de Obelisk en het Teatro Colón.

Nummer 

Fruta amarga

Jouw uitgestrekte afwezigheid smaakt naar bitter fruit, naar straf en eenzaamheid.

Deze tango draagt de naam Fruta amarga, ofwel “Bitter fruit”. De bittere smaak is het gevolg van een ontspoorde liefde. De tekstdichter heeft blijkbaar iets verkeerds gedaan: “In een vreselijk moment maakte ik je aan het huilen, het was in een vlaag van waanzin, zonder tederheid, zonder vergeving”. Daardoor is de relatie blijkbaar verbroken en de geliefde gevlucht. Met haar, de geliefde, was niets mis, zij was het zonlicht in zijn bestaan, een trouwe haven, geurend naar rozen en jasmijn, een zachte lentebries. De tekstdichter blijft eenzaam achter, zijn herinnering is “een verre reflectie van jouw verdriet en mijn kwaad”.

Volledige vertaling
Nummer 

Dana Frigoli y Adrian Ferreyra: Fruta amarga

Maart 2014, Istanbul. We zijn in het Konran Hotel, ter gelegenheid van het TanGOTOistanbul Tango Festival. Dana Frigoli en Adrian Ferreira interpreteren de tango Fruta amarga. Mooi gedanst, leuke muzikale dingetjes en een schattig eind. Dana Frigoli is de oprichter van de DNI-dansschool in Buenos Aires. De muziek is van het orkest van Miguel Caló, de stem is van Raúl Iriarte.

Nummer