Pablo Valle Sexteto canta Bernardo Bergé – Indiferencia

Het is feest, mei 2014 in Buenos Aires. Men viert de tweede verjaardag van de “Milonga de Elsita”, de tangosalon van Elsa Amodio. Volgens Facebook bestaat de salon nog steeds. Het sextet van Pablo Valle speelt de tango Indiferencia. Ze spelen het nummer in de stijl van het orkest van Rodolfo Biagi, ook de componist van deze tango. De zanger is Bernardo Bergé, Pablo Valle is de pianist. Prettige, ongedwongen sfeer, lekker gespeeld. Het Pablo Valle Sexteto heeft een Facebook-pagina en heeft op Spotify twee albums en twee singles.

Nummer 

Indiferencia

Ik zocht steun bij degenen van wie ik hield en wreed gaven ze me eenzaamheid.

Hard is de wereld, hard en wreed. Dat is de teneur van de tango Indiferencia, oftewel “Onverschilligheid”. De tekst van dit lied beschrijft de teleurstelling van iemand die op zijn levenspad tegen een muur aangelopen is. Ooit had hij een thuis, geld en vrienden, maar toen er tegenslag kwam, toen waren de vrienden geen vrienden meer, maar draaiden ze hem de rug toe. De tekstdichter is zoekende naar hoop, maar die hoop lijkt vertrokken, tot áchter de horizon. Moe en verslagen blijft onze protagonist achter, zijn liefdes-lot onvervuld.

Volledige vertaling
Nummer 

Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Indiferencia

Salon de Tango, Turijn, april 2007. Dit moet wel één van de eerste op Youtube vastgelegde optredens zijn van Pablo Rodriguez en Noelia Hurtado. Ik heb een paar keer moeten kijken, want Noelia is hier nog niet blond. Maar ze zijn het écht. Voor hun doen dansen enigzins ingehouden en in een rustig tempo, maar desalniettemin prachtig. Ze dansen de tango Indiferencia, op de muziek van het orkest van Juan D’Arienzo en de stem van Alberto Echagüe.

Nummer