Orquesta Típica Villa Urquiza – La vi llegar

Het Orquesta Típica Villa Urquiza vertolkt het repertoire van Aníbal Troilo op basis van de originele arrangementen van zijn orkest. Het probeert de Troileaanse essentie in al zijn fases te doen herleven en benadrukt de milonguero-thema’s met één enkel doel: Pa’ que bailen los muchachos, oftewel: Dat iedereen danst! De orkestleden zijn, op piano: Tomás Mata, bandoneons: Maximiliano Mango, Gonzalo Santos, Nicolás Ávila, violen: Ezequiel Blanco, Fernando Leider, Marcos Brandalisio, altviool: Javier Fleitas, cello: Tamara Abraham, contrabas: Leandro Rudak en de stem is van: Martín Prestía. Hier, september 2017, speelt het orkest de tango La vi llegar, ook uitgebracht op een EP uit 2016.

Nummer 

La vi llegar

Ik zag haar aankomen: leeuwerik die vanuit de sneeuw opstoof!

Deze tango draagt de titel: La vi llegar, oftewel: “Ik zag haar aankomen”. Met deze regel begint ook het eerste couplet. De tekst beschrijft een wel heel korte liefdesgeschiedenis, want het tweede couplet eindigt al weer met la vi partir, oftewel: “Ik zag haar vertrekken”. Daar tussenin speelde een kortstondige liefde, een tango, de klanken van een bandoneon. De tekstdichter vraagt zich af of alles geen illusie is geweest, een hersenspinsel. Even was er de illusie van een liefde, daarna volgde een stem die huilde, een stem die brak in de mist en de geliefde vertrok, wreed, zonder een woord van afscheid. De tekstdichter blijft achter met de herinnering aan de stem van de geliefde, de muziek van een tango, een gedeelde nacht en de bitterheid die daarop volgde.

Volledige vertaling
Nummer 

Pablo Rodriguez & Corina: La vi llegar Herrera

We zijn bij het Mediterranean Summer Tango Festival 2016 in Kroatië. De dansers Pablo Rodriguez en Corina Herrara treden op. Ze interpreren de tango La vi llegar. Prachtig gedanst, wat een rust. De muziek die speelt is van het orkest van Miguel Caló, de zang van Raúl Iriarte. Youtube biedt van hetzelfde festival nog drie andere, even geweldige optreden van Pablo en Corina. Net zo de moeite waard!

Nummer