3 x La vida es una milonga

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekFernando Montoni
TekstRodolfo Sciammarella
Jaar1941?
Tango.infohttps://tango.info/T0370179331
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=La+vida+es+una+milonga
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/5629/La-vida-es-una-milonga/

La vida es una milonga – Shirlene Oliveira & Jean y Gaspar Pouyé

Mei 2021, Estudios Doctor F., Buenos Aires. De Afro-Braziliaanse zangeres Shirlene Oliveira zingt La vida es una milonga, een milonga uit 1941 van Sciammarella en Montoni. De begeleiding is in handen van de broers Jean en Gaspar Pouyé, respectievelijk op gitaar en bandoneon (geroemd in de commentaren op Youtube).

La vida es una milonga

Het leven is een dansfeest en je moet weten hoe je het moet dansen.

Een harde levensles, daar lijkt de tekst van deze milonga op. La vida es una milonga, zo luidt de titel, oftewel: “Het leven is een dansfeest”. De moraal van dit lied: zuchtend ploeteren we door, voortdurend zwoegen we om onze situatie te verbeteren; iedereen probeert voor zichzelf het beste uit het leven te halen. De kunst is jezelf aan te passen: het leven is een milonga, je moet weten hoe je het moet dansen. Je moet het spel meespelen: als je het ritme niet kan volgen, lig je eruit en blijf je aan de kant zitten.

Volledige vertaling

Magdalena Myszka and Ariel Taritolay – La vida es una milonga

Oktober 2019, Pippo Tango, Berlijn. Magdalena Myszka and Ariel Taritolay interpreteren “La vida es una milonga“. Een milonga dus. Geweldig gedanst, wat een wervelende show! Magdalena komt uit Chorzów, in de buurt van Katowice, Polen, Ariel Taritolay is niet, zoals ik aanvankelijk dacht, Pools maar hij is een Argentijn, meervoudig kampioen van het Campeonato Metropolitano de baile de Buenos Aires. De muziek die speelt is van het orkest van Pedro Laurenz, de zanger is Martín Podestá.