Domenica Modugno – Lazzarella

Lazzarella is een liedje uit Napels. Hier wordt het gespeeld door componist Domenico Modugno, uiteraard in het Napolitaans. In de jaren 60 van de vorige eeuw was Modugno een bekende artiest op de festivals van San Remo en het Europees songfestival. Het liedje is ook de inspiratie geweest voor een komische film met dezelfde naam. Uit die film is deze video afkomstig.

Nummer 

Lazzarella

Kleine dondersteen die je bent, je denkt helemaal niet aan mij. Je lacht om me te laten beseffen dat ik mijn tijd verdoe je achterna te zitten.

Lazzarella is een Italiaans liedje. De tekst is het Napolitaans, in het lokale dialect van Napels. Lazzarella betekent ondeugend type, kleine dondersteen, in dit geval een brutaal, aantrekkelijk meisje dat niet toegeeft aan de complimenten van de zanger, die haar maar al te graag op schoot zou willen hebben. Helaas voor hem krijgt Lazzarella een vriendje. In de liefde moet ze eerst nog een beetje groeien, maar daarna is ze klaar is om te trouwen in de Gesù-kerk.

Lazzarella werd gecomponeerd door Domenico Modugno en Riccardo Pazzaglia. Het lied, met een optreden van Aurelio Fierro, werd tweede tijdens de 5e editie van het festival van Napels. Het kreeg ook meteen een commercieel succes, met een tweede plek in de Italiaanse hitparade. Later werd het lied gecoverd door verschillende artiesten, waaronder dezelfde Modugno, Aldo Conti, Dalida, Renato Carosone en deze versie van de Finse zangeres Laila Kinnunen. Het lied inspireerde ook een komische film met dezelfde naam, geregisseerd door Carlo Ludovico Bragaglia en met in de hoofdrol Alessandra Panaro en Terence Hill (die van de spaghettiwesterns met Bud Spencer). Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Lazzarella

Volledige vertaling
Nummer 

Ariadna Naveira & Fernando Sanchez – Lazzarella

Het is 2012 en we zijn in Aarhus, Denemarken. Daar dansen Ariadna Naveira en Fernando Sanchez op Lazzarella, een Napolitaans liedje. Een foxtrot. Lekker gedanst, energiek en vrolijk, met zichtbaar plezier. Prachtig danspaar, prachtig dansje. Meestal danst dit stel open, maar hier beginnen en eindigen ze gesloten. Ariadna Naveira is de dochter van tangovernieuwer Gustavo Naveira en de zus van tangodanser Federico Naveira. De vrolijke muziek is van Domenico Domugno.

Nummer