Cucuza y Mateo Castiello “Me quedé mirándola”

April 2018, we zijn in de studio’s van La 2 x 4. In het programma Desde el alma presenteren vader en zoon Hernán “Cucuza” en Mateo Castiello hun CD “CastielLos”. Ze spelen de tango “Me quedé mirándola” van Spina en Miró. De presentator is Anselmo Marini. La 2 x 4 is een radiostation dat deel uitmaakt van het publieke mediasysteem van de autonome stad Buenos Aires en zendt 24 uur per dag uit. Het programma “Desde el Alma” is van maandag tot en met vrijdag te beluisteren van 12 tot 15 uur lokale tijd. In Nederland is het dan vijf uur later: dus 17 tot 20 uur.

Me quedé mirandola

Ik ontmoet haar opnieuw en ze vertrekt, wetend dat haar afscheid mijn ondergang betekent, ze verwijderde zich en om het hoekje bleef ik haar nakijken.

De tango Me quedé mirandola heeft een prachtige, trieste melodie. De tekst is net zo triest. De titel betekent “Ik bleef naar haar kijken”. De zij is in dit geval de ex-geliefde. In de tekst komen de geliefden elkaar per ongeluk tegen. Hij, de tekstdichter heeft altijd naar dit moment verlangd, hij heeft ervan gedroomd haar weer tegen te komen. Bij hem komen tal van herinneringen naar boven, van geluk, maar vooral ook het falen van de relatie. Zijn strot knijpt dicht, hij kan niets zeggen en hij blijft haar aankijken. Echter, in haar ogen ziet hij dat het voor eens en altijd uit is. Hij beseft dat dat deze relatie niet opnieuw zal opbloeien en dat hij tot eenzaamheid gedoemd is. Zij vertrekt en om het hoekje blijft haar hij nakijken. In de tekst twee keer me quedé mirandola, maar met een net iets andere betekenis: eerst als hij haar bij de ontmoeting aanstaart, en op eind als hij haar nakijkt.

Volledige vertaling

Fausto Carpino & Stephanie Fesneau – Me quede mirandola

Juni 2015, L’Aquila Tango Festival & Marathon, Italië. Het danspaar Fausto Carpino en Stephanie Fesneau interpreteert de tango Me quedé mirandola. Prachtig gedanst: de walsjes van Fausto en Stephanie vind ik geweldig, maar ook deze tángo wordt fenomenaal gedanst. De muziek die speelt is van het orkest van Anibal Troilo, de stem is van Alberto Marino.