Tango Insurgentes – Milonga brava

Het Mexicaanse Tango Insurgentes (“De rebellen van de tango”) specialiseert zich in het tangogenre. De groep treedt op in heel Mexico en ook in Argentinië, waar het warm ontvangen werd. Hier spelen ze een bekende milonga, de Milonga brava. In deze video is het 2019 en treden ze op in een dansgelegenheid in Querétaro, een stad in het midden van Mexico. Op Soundcloud is een album van deze groep te vinden, met ook eigen composities.

Nummer 

Milonga brava

Ik ben de muzikale expressie van de zich ontrafelende vooruitgang.

Deze milonga bezingt zichzelf, prijst zichzelf de hemel in. De titel, Milonga brava, betekent zoiets als “Stoere milonga”. De tekst introduceert deze milonga als gedurfd en vooruitstrevend, als teken van de vooruitgang. De rest van de overigens zeer korte tekst handelt over een romance die zich afspeelt in een armoedige huurkazerne: een meisje met frisse, aantrekkelijke lippen geeft haar hart aan een jongen die een zolderkamer bewoont.

Volledige vertaling
Nummer 

Pablo Rodriguez y Noelia Hurtado – Milonga Brava

In deze video is het 2008, en we zijn bij het Planetango Festival in Moskou. Daar treden op de nog jonge, maar al wereldberoemde Noelia Hurtado en Pablo Rodriguez. Ze dansen de Milonga brava, op de muziek van het orkest van Francisco Canaro en de stem van Roberto Maida. Werkelijk prachtig gedanst, heel muzikaal, een feest om naar te kijken.

Nummer