Orchester Südstadt Tango – Milonga Criolla

Januari 2020. Het Südstadt Tango Orchestra speelt de Milonga Criolla. Dit lekker swingende orkest is een “Orchesta NO Tipica” dat in het voorjaar van 2010 werd opgericht onder leiding van de Keulse bandoneonist en tangomuzikant Stephan Langenberg. De cast bestaat uit 15-20 muzikanten die instrumenten als bandoneon, accordeon, viool, contrabas, piano, fluit, klarinet, saxofoon en zang meenemen naar het ensemble. Kern en model van de muzikale richting is de Tango Argentino met al zijn facetten, varianten en wijdvertakte stilistische uitlopers.

Nummer 

Milonga criolla

Er is geen vrouw die de avances van een man kan weerstaan als men van hart tot hart danst op het geluid van een milonga.

Ik ben de creoolse milonga, de koningin van de liederen, zo begint de tekst van deze Milonga criolla, oftewel “Inheemse milonga”. De tekst van deze bekende milonga bezingt de verleidelijke kracht van de milonga. Tegen haar ritme is niets of niemand bestand. Harten fleuren op, verdriet wordt vergeten en de vrouwen moeten zich wel aan de mannen overgeven als ze van hart tot hart de milonga dansen. Zelfs de pretentieuze tango moet zijn meerdere erkennen in de milonga, die, zolang een gitaar haar kan verklanken, niet vergeten mag worden.

Volledige vertaling
Nummer 

Sebastian Arce y Mariana Montes – Milonga criolla

Augustus 2010, we zijn bij het 8e International Moscow Festival van de Argentijnse Tango. Voor u treden op een nog jong ogende Sebastian Arce met danspartner Mariana Montes. Ze interpreteren de “Milonga criolla”. Mooi soepel en ontspannen gedanst door twee begaafde dansers. De muziek die speelt is van het orkest van Francisco Canaro, de stem is van Roberto Maida.

Sebastián Arce werd geboren in Santiago del Estero (Argentinië). Hij werd onder meer opgeleid door Juan Carlos Copes en vormt samen met Mariana Arce-Montes een zeer kosmopolitische tangodanskoppel dat een vernieuwende stijl combineert met dynamische vernieuwingen die de wortels ervan niet verraden. Mariana en Sebastián beoefenen de tango sinds 1998 . Dit danspaar heeft de hele wereld rondgereisd om les te geven en op te treden. Vanaf 2011 hebben ze meer dan 140 steden in 35 landen bezocht. Samen hebben ze een dansshow gemaakt genaamd Piazzoleando en gedanst bij de dansshow Éxodo Tangueado. Voorheen woonden ze in Cagliari, Italië, maar tegenwoordig lijken ze gevestigd in Moskou, Rusland. Bron: https://www.todotango.com/english/artists/biography/1651/Sebastian-Arce/

Nummer