3 x Milonga de mis amores

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekPedro Láurenz
TekstJosé María Contursi
Jaar1937
Tango.infohttps://tango.info/T0370018964
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=Milonga+de+mis+amores
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/145/Milonga-de-mis-amores/

Roxana Fontan – Milonga de mis Amores

Zondagochtend, het programma Vrije Geluiden van de VPRO. Zangeres Roxana Fontan zingt de Milonga de mis amores en doet er ook nog een dansje bij. De locatie is het (nieuwe) Bimhuis. Op de achtergrond zie je de tram naar IJburg rijden. Roxana Fontan is een Argentijns tangozangeres, met een biografie op Todotango. Blijkbaar is ze ooit begonnen als nachtclubzangeres. Ze heeft in 1999 een CD gemaakt: Se dice de mi, te vinden op Spotify.

Milonga de mis amores

Moe van alles keer ik terug en in mijn hart huilen de jaren. Mijn leven is slechts op zoek naar de stilte van de oude buurt.

Melancholischer dan deze tekst kan bijna niet. Deze milonga verhaalt van de milonga van vroeger, de milonga uit de achterbuurten. Met de muziek komt ook het gevoel van vroeger terug: de rust van de buitenwijk, de vrolijkheid van een dansfeest, het gevoel gelukkig te zijn. Maar dat gevoel is weg, de vooruitgang heeft alles kapot gemaakt, het gevoel van vroeger is onbereikbaar geworden.

De titel Milonga de mis amores, is een beetje cryptisch, want er worden in de tekst geen oude liefdes bezongen. Alleen het laatste couplet verwijst bedekt naar één unieke liefde die niet heeft mogen bloeien. Mogelijk is dat de liefde van de tekstschrijver van deze milonga, José Maria Contursi, voor de jonge Susana Gricel Viganó die hij twee jaar eerder ontmoette. Heel waarschijnlijk is dat niet, want hun romance bloeide pas op in 1938, terwijl deze milonga uit 1937 stamt. Bron: https://www.todotango.com/english/history/chronicle/113/Gricel/

Volledige vertaling

Fatima Vitale and Nikita Gerdt – Milonga de mis amores

November 2019, in milonga Pippo Tango te Berlijn. Fatima Vitale en Nikita Gerdt dansen hun versie van “Milonga de mis amores”. Swingend gedanst, leuk om naar de kijken. De muziek is van het orkest van Pedro Laurenz. Dit is een instrumentale uitvoering, dus hier geen stem. Nikita Gerdt is van Russische afkomst. Op 14-jarige leeftijd is hij naar Duitsland verhuisd, op zijn 15e begon hij met tango dansen. In Berlijn heeft hij een tangoschool.