Naranjo en Flor – Virgilio & Homero Expósito

Fijngevoelige uitvoering van Naranjo en flor door het Mendoza Tango Quartet, een fris tango-orkestje uit Australië. (Gast)zangeres is Solange Lipcin. Volgens hun Facebook-pagina geven ze regelmatig optredens, maar daarvoor moet je dus wel naar Brisbane, Melbourne of Wodanga (waar ligt dat?). En waar is dat mooie filmpje opgenomen? In Buenos Aires lijkt het wel, maar het is natuurlijk in Australië: in Woolloongabba, Brisbane om precies te zijn (Google op “Moreton Rubber Works“).

Nummer 

Naranjo en flor

Zij was zachter dan water, dan het zachtste water.

Liefdesverdriet is een veelvoorkomend thema in de tango, zo ook in dit prachtige lied van de gebroeders Homero en Virgilio Expósito. De oranjebloesem uit de titel slaat op een vrouw, op haar schoonheid, op de liefde, op de jeugd. De liefde is alleen gevlogen, de tekstzanger blijft gebroken achter. Hij ademt nog wel, maar leeft niet meer. Het verleden houdt hem gevangen, de teleurstelling van het liefde heeft hem verschrikt achtergelaten, als een bang vogeltje in een donkere kooi: como un pajaro sin luz.

Volledige vertaling
Nummer 

Maja Petrovic & Marko Miljevic: Naranjo en flor

Studio Tango Montréal, donderdag 14 mei 2015. Maja & Marko vertolken het lied Naranjo en flor: een prachtige interpretatie geheel in de sfeer van dit melancholische liefdeslied. Maja Petrovic en Marko Miljevic vormen een geweldig koppel: hij cool met baard en hipsterknotje (hij werkte hiervoor als biotechnoloog), zij supervrouwelijk, temperamentvol bewegend met prachtige versieringen: een genot om naar dit koppel te kijken. De muziek is van het orkest van Anibal Troilo, de zanger is Floreal Ruiz.

Nummer