3 x No nos veremos más

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekLucio Demare
TekstAlfredo Navarrine
Jaar1943
Tango.infohttps://tango.info/T0370021161
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=no+nos+veremos+mas
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/5819/No-nos-veremos-mas-[b]
NB. Er bestaat ook nog een andere tango met dezelfde titel (geen wals), uit de jaren zestig. Dat nummer is onder andere opgenomen door het orkest van Juan D’Arienzo, met Jorge Valdez.

Orchestre Roulotte Tango

Het gaat te ver om ze coverbands te noemen, maar er zijn tegenwoordig veel orkesten de sound van beroemde dansorkesten uit de vorige eeuw nabootsen. Er zijn orkesten die klinken als Tanturi (Orquesta Típica Ricardo Tanturi) of als Caló (Orquesta Típica Sans Souci). Laatst kwam ik zelfs een 21-ste eeuws Orquesta Típica De Angelis tegen. In deze video speelt het Franse Orchestre Roulotte Tango helemaal in Demare-stijl de wals No nos veremos más. Knap. Alleen de zanger kan nog wat meer op Raúl Berón lijken. De energieke orkestleider achter de piano is Julien Blondel. Tijd en plaats: mei 2014, Saint-Pryvé-Saint-Mesmin, Orléans.

No nos veremos más

Kus me nog een keer, ik voel dat we elkaar hierna niet meer zullen zien.

De muziek van No nos veremos más is een droevige, gedragen wals. De tekst sluit daar helemaal bij aan. De titel zegt eigenlijk alles al: “We zullen elkaar niet meer zien.” De tekst is een impressionistische schets van een laatste afscheid, van de gevoelens die daarbij horen: een kus, een keel die volschiet, de pijn van twee levens die van elkaar gescheiden worden. Of zoals de liedtekst schrijft: “Een liefdesziel die sterft”.

Volledige vertaling

Marina y Alexis bailan ‘No nos veremos más’

Alexis Quezada is een van mijn tangohelden. Zijn stijl is simpel, kaal bijna, maar o zo muzikaal. Prachtige schlemiel. Kijk hoe hij op het einde rondloopt in zijn jasje. Hier danst hij met Marina Lienhardt de tangowals No nos veremos más. Tijd en plaats: 2009, Milonga Casa Valencia in Barcelona. Leuke milonga trouwens, met die waxinelichtjes op de tafels en dat verlichte gat waar die mensen staan te kijken. Het orkest dat speelt is van Lucio Demare, de stem is van Raúl Berón.