Buurtliefde

Chris Zaal, Buurtliefde, 50 x 50 cm, olieverf op doek, 2022  (prijs op aanvraag)

De wals Romance de barrio, hier verbeeld als schilderij, gaat over een buurtliefde. De ingredienten zijn een eerste ontmoeting, een donker balkon, een ouderwetse tuin. Daarna de verwarring van de liefde: ingewikkelde brieven gaan heen en weer waarin de geliefde geen kleur bekent, de ene keer schrijft ze “Ja”, de andere keer “Nee”. Er worden fouten gemaakt, door onervarenheid of jeugdigheid. Ze maken het uit en beide geliefden blijven onthutst achter.

Meer over dit schilderij

Romance De Barrio – Sofía Aristarain

Práchtig gezongen door Sofia Aristarain, deze Romance de barrio, op de gitaar begeleid door Javier Lewkowicz. Met veel gevoel en rust. En een lekker “scheef” filmpje. Sofia Aristarain is zanger, componist, opgeleid als jazz-zangeres en tegenwoordig docent jazz-zang aan het Aldo Quadraccia Conservatory of Music in de plaats Lincoln, zo’n tweehonderd kilometer ten westen van Buenos Aires. In 2014 reisde ze gedurende drie maanden in het toeristische circuit van de stad Guiyang, alwaar ze optrad. Na die ervaring bracht ze in 2016 haar eerste solo-album “Songs of China” uit (luister op Spotify). Ze staat op het punt om in 2021 het tweede album uit te brengen. Bron: Linkedin-profiel Sofia Aristarain.

Romance de barrio

Buurtliefde, jouw liefde en mijn liefde, eerst het verlangen, daarna de pijn.

Prachtige wals, deze Romance de barrio. Het lied gaat over een buurtliefde: een eerste ontmoeting, een donker balkon, een ouderwetse tuin. Daarna de verwarring van de liefde, met ingewikkelde brieven die heen en weer gaan. De geliefde bekent geen kleur. Er worden fouten gemaakt, misschien door onervarenheid of jeugdigheid. De hoop was wellicht samen te blijven in/met de pijn, maar de keus viel op de ontkenning, op het vertrek. Beide geliefden blijven ontsteld achter, boete doend voor de onbewust gemaakte fouten.

Volledige vertaling

Diego et Natalia dansent la valse “Romance de Barrio”

Maart 2015. Het gebouw van de Tango de Soie-vereniging in Lyon vormen een prachtige locatie voor Diego Riemer en Natalia Cristobal-Rivé, die er de wals “Romance de Barrio” interpreteren. De begeleiding is van de groep “A la Parilla” en de zangeres Sandra Rumolino. Vreemde vogel, die Diego Riemer. Dat is ook zijn bijnaam. Diego “El Pájaro” Riemer begon met de tango in Buenos Aires, zijn geboortestad. Daar werd hij gevormd door maestro Tito Molinari en leerde in de jaren ’90 van de “oude” dansers en milongueros. In 2000 vertrok hij naar Europa. Eerst naar Berlijn en vervolgens naar Lyon, van waaruit hij een succesvolle internationale carrière opbouwde. Als voormalig drummer verkent hij op een geheel eigen wijze de ritmes van de tango, wals en milonga. Bron: https://www.lamilonga-tango.com/team-neu/diego-riemer/