Se dice de mi – Beatriz Merell & Sean Barker – Cafe Lyrik, Berlin

Café Lyrik was een levendig muziekcafe in Berlijn, met vier of meer optredens per week. Inmiddels bestaat het helaas niet meer. Hier, in december 2015, presenteren Beatriz Merill (zang) en Sean Parker (piano) hun versie van Se dice de mi. De stem van deze zangeres is bijna net zo penetrant als die van Tita Merello, die misschien wel de bekendste versie van dit lied op haar naam heeft staan. Klik hier voor haar versie, een scene uit de Argentijnse tangofilm Mercado de abasto. Regisseur van deze film was Lucas Demare, een broer van orkestleider Lucio Demare.

Nummer 

Se dice de mí

Meer dan één man smelt als ik zucht en als ik hen aankijk, staan ze te puffen ze als een Ford.

Ze zeggen van mij, zo luidt de titel van deze milonga. Het lied gaat over een aantrekkelijk iemand, iemand over wie veel gepraat en geroddeld wordt, maar die zich daar niets van aantrekt, of wil aantrekken. Onbedoeld heeft deze tekst een feministische ondertoon gekregen, want oorspronkelijk was deze milonga geschreven voor een man: de zanger Carlos Roldán die het in 1943 opnam met het orkest van Francisco Canaro. Tien jaar later kreeg de vrouwelijke versie van dit lied enorm veel succes in de uitvoering van Tita Merello, die het in 1954 met dezelfde Canaro opnam en waarmee zij in 1955 verscheen in de tangofilm Mercado de abasto. Dit te weten maakt de tekst interessanter: de oorspronkelijke mannenbravoure verandert in het lied van een krachtige, zelfbewuste vrouw. Bron: https://es.wikipedia.org/wiki/Se_dice_de_m%C3%AD

Volledige vertaling
Nummer 

Vanessa Gauch y Esref Tekinalp – Se dice de mí

Ter gelegenheid van het 4e TangoLovers Festival 2018 in Athene dansen de Franse Vanessa Gauch en de Turkse Esref Tekinalp hun interpretatie van de milonga “Se dice de mí”. Mooi klein en lichtvoetig gedanst. Zoals bijna alle andere demonstraties van Se dice de mi is de openingsscene een soort verleidingsspel tussen dame en heer. In dit geval is dit onderdeel niet onnodig theatraal. Sinds 2010 werken Vanessa en Esref samen in de dansschool InstanbulTANGO, zie http://tangoloversfestival.gr/cv-esref-vanessa. De muziek is van het Quinteto Pirincho van Francisco Canaro.

Nummer