Francis Andreu – Siga el corso

September 2016. Francis Andreu zingt de tango Siga el corso. Deze Uruguayaanse zangeres maakte met haar arrabalero-stijl indruk in de tangoscene aan de overkant van de Rio del Plata. Haar stijl gaat terug op Adriana Varela en, via haar, terug naar het artistieke baken van de Argentijnse zangers, Roberto “Polaco” Goyeneche. Toen ze amper twintig jaar oud was, viel Francis al in de prijzen. Zij schitterde in het Galas de Tango van het Filharmonisch Orkest van Montevideo, april 2007. Op Spotify heeft Francis Andreu een tiental CD’s, EP’s en singles. Haar laatste CD heet Berritin en bevat in plaats van tango’s meer poppy nummers. Bron: http://festivalesanteriores.buenosaires.gob.ar/tango/festivalymundial11/web/en/biographies/show/v/artist/67.html

Nummer 

Siga el corso

De ganse nacht van het carnaval zigzagt zij als een schilderachtige broche van de tribunes naar de praalwagens.

De tango Sigo el corso gaat over het Zuid-Amerikaanse carnaval. De titel betekent zoiets als “Achter de muziek aan” (met dank aan DJ Mariposa). De tekst bespreekt een van de oogstrelende danseressen van de jaarlijkse carnavalsoptocht, een Colombina (een figuur uit de Italiaanse Commedia dell’Arte) die als een schilderachtige broche heen en weer danst tussen de praalwagens en het publiek op de tribunes. De tekstdichter raakt helemaal van haar van het padje. Hij hoort haar uitdagend roepen: “Wie ben ik en waar ga ik heen? Tot ziens… Tot ziens… Ik ben de mysterieuze jonge vrouw van je dromen!” Hij wil de danseres leren kennen, hij wil dat zij voor hem haar masker afdoet. Maar dat gebeurt natuurlijk niet, want zoals de titel stelt: the show must go on.

Volledige vertaling
Nummer 

Fernando Sanchez y Ariadna Naveira – Siga el Corso

Oktober 2009, Milonga Parakultural in Salon Canning, Buenos Aires. De nog jonge Fernando Sanchez en Ariadna Naveira dansen de tango “Siga el Corso”. Prachtig gedanst en Fernando en Ariadna dansen zowaar ook nog even een stukje close. Ariadna is de dochter van tangodans-vernieuwer Gustavo Naveira en de zus van Federico Naveira, ook een tangodanser. De muziek die klinkt is van het orkest van Anibal Troilo, de stem is van Alberto Marino.

Nummer