Sin Rumbo fijo – Berlin Community Tango Orchestra

December 2022, Ballhaus Rixdorf, Berlijn. Het Berlin Community Tango Orchestra speelt de tangowals “Sin rumbo fijo” van Peressini en Carrere. Lekker gespeeld, mooie klank en (buiten beeld) mooie violen. Helaas zonder zang, maar je kunt niet alles hebben. Het Berlin Community Tango Orchestra heeft een aantal filmpjes op Youtube staan, zie: https://www.youtube.com/results?search_query=Berlin+Community+Tango+Orchestra

Nummer 

Sin rumbo fijo

Verdwaald in de maïsvelden stichtte hij aldaar zijn ranch.

Prachtig stuwende vals, deze Sin rumbo fijo, vooral bekend in de uitvoering van Orquesta Típica Victor uit 1938. De tekst bestaat uit twee korte coupletten en heeft niet veel om het lijf. Sin rumbo fijo betekent “Zonder vaste richting”. In de tekst slaat dat op een gaucho die blijkbaar eventjes de weg kwijt is. Maar daarna bouwt hij tussen de maisvelden een boerderij en vindt hij een meisje. Vervolgens krijgen ze een baby, een jongetje dat vreugde brengt in zijn hart. Dat is alles.

Volledige vertaling
Nummer 

Julio Balmaceda y Corina de la Rosa – Sin Rumbo Fijo

Augustus 2012, Black Sea Tango Marathon Holiday 2012, Kaliakria, Bulgaria. Julio Balmaceda en Corina de la Rosa interpreteren de tangowals Sin Rumbo Fijo. En hoe! Met een geweldige flow en prachtige souplesse. Toch lijken Julio en Corina niet helemaal gelukkig met elkaar, te zien aan de onderlinge communicatie. Uiteindelijk zou Julio Corina aan de kant zetten voor een jongere tangodanseres, best sneu. De muziek die speelt is van het Orquesta Típica Victor, de stem die zingt van Angel Vargas.

Nummer