OR Milonguera – Sin sabor

Orquesta Romantica Milonguera maakt in de regel mooi gestileerde promotiefilmpjes. Dit filmpje is anders: prettig niet-pretentieus en zo een uitzondering makend op die regel. De band is on tour in Patagonië. Behalve optredens is er ook tijd voor ontspanning. Leuk om te zien dat ook zo zuidelijk in Argentinië tango gedanst wordt. Gefilmd is in General Roca, een stadje aan de Rio Negro. Zo zuidelijk ligt dat trouwens niet, de zuidelijkste punt van Patagonië, Puerto Williams ligt nog 3000 kilometer verderop. De zangers zijn Roberto Minondi en Hache de Huilen, sinds 2018 de opvolgster van Marisol Martinez.

Nummer 

Sinsabor

De realiteit van je wreedheid onder ogen ziend, vervloekte ik het licht in je ogen dat me verblindde.

Het leed dat liefde heet, daarover gaat de tekst van dit lied. Zo vrolijk als de muziek van Donato is, zo bitter is de tekst die voelt als één grote jammerklacht. Spijt als haren op zijn hoofd, dat heeft de tekstdichter van de liefde waar hij om smeekte. De geliefde toonde zich koud en gevoelloos, was streng en bracht slechts kwaad. Het enige wat de tekstdichter zoekt is rust, hij voelt nog steeds de last van de loodzware ketens die hem omgordden toe hij om de liefde smeekte. Met dit lied probeert de dichter zijn weerzin, zijn afkeer (sinsabor) te laten zakken. Weerzin waartegen? Niet tegen de geliefde, maar tegen de eigen gevoelens, zo stel ik me voor.

Volledige vertaling
Nummer 

Shastro & Maria “Sinsabor”

Venetië, juli 2010. Shastro Rodella en Maria Matarese interpreteren de tango Sinsabor van Donato. Prachtige interpretatie, heel minimaal gedanst, maar speels en muzikaal. Over Shastro en Maria kan ik op internet niet veel informatie vinden, niet eens waar ze vandaan komen. Italië? Wel lees ik dat hun dansstijl, minimaal en milonguero, erg gewaardeerd wordt. Het orkest dat speelt is van Edgardo Donato, de zangers zijn Horacio Lagos en Lita Morales.

Nummer