Solamente ella – Tango Bardo con Osvaldo Peredo

Juli 2021 , gefilmd vanuit Sanata Bar. Het gezelschap Tango Bardo speelt de tango “Solamente ella” van Manzi-Demare. De hier 90-jarige zanger is een grootheid uit vervlogen tijden: Osvaldo Peredo. De dansers zijn Liliana Chenlo en Roxane Camargo. Tango Bardo bestaat uit Juan Miguens (contrabajo), Lucas Furno (violin), Hugo Hoffmann (piano) en Santiago Polimeni (bandoneon).

Nummer 

Solamente ella

Samen, zonder kennis en onhandig, leerden we hardhandig liefdes’ waarheden.

Prachtige tango, deze Solamente ella. De titel, “Zij alleen”, geeft aan waar de tekst om draait: om haar alleen, om de geliefde geliefde. Uit de tekst spreekt verdrietig liefdesverdriet en een gevoel van schuld. De geliefde is een sprookjesachtig wezen dat in het eerste couplet zomaar uit de lucht is komen te vallen, zo lijkt het: “een geest van stilte en zang”. Het refrein beschrijft de liefdesdroom: de geliefden waren jong en onhandig, leerden hardhandig liefdes’ waarheden kennen. In het laatste couplet (niet gezongen in de versie van Demare) volgt het afscheid, waarna zij alleen nog maar in zijn dromen voortleeft.

Volledige vertaling
Nummer 

Noelia Hurtado y Carlitos Espinoza – Solamente ella

Augustus 2018, 9th Belgrade Tango Encuentro 2018, Belgrado, Servië. Noelia Hurtado en Carlitos Espinoza interpreteren de tango “Solamente ella”. Prachtig gedanst, zoals altijd. De dramatische muziek die klinkt is van het orkest van Armando Pontier, de zangstem is van Roberto Goyeneche.

Nummer