3 x Torrente

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekHugo Gutiérrez, Homero Manzi
TekstHomero Manzi
Jaar1944
Tango.infohttps://tango.info/Z0000068424
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=Torrente
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/570/Torrente/
Nummer 

Torrente – Juan Villarreal Patricio Noè Crom

Oktober 2014, Salon Fertango, Napels. Het duo Villarreal-Crom speelt de tragische tango Torrente. Het duo bestaat uit zanger/troubadour Juan Villarreal en gitarist Patricio Noè Crom. Geweldige zanger, deze Juan Villarreal. Hij heeft nota bene al een keer op het podium van het Concertgebouw gestaan zonder dat ik dat wist. In 2019 trad hij daar op met de groep El Muro Tango, zie deze link.

Nummer 

Torrente

Die middag toen we allebei lafaards waren en de liefde ophield te bestaan.

Heftig lied, deze tango genaamd Torrente oftwel “Stortvloed”. Het lied beschrijft de duizeling van de beëindiging van een liefde: de verwijten, de momenten van egoïsme, bitterheid en wrok. Er is angst en pijn, er is een afscheid, een hart dat huilt. Het lied gedenkt die ene middag waarop beide geliefden “zich lafaards toonden en de liefde ophield te bestaan”. Wat rest is verdriet, om het verlies van de veiligheid die de liefde bood.

Volledige vertaling
Nummer 

Corina Herrera and Pablo Rodriguez – Torrente

Juli 2017. We zijn bij het Mediterranean Summer Tango Festival te Poreč, Croatia. Op de prachtige muziek van Juan Villarreal and Patricio Noé Crom dansen Corina Herrera en Pablo Rodriguez de tango “Torrente”. Geweldig gedanst door twee prachtige dansers, op muziek die toch niet eenvoudig is om op te dansen.

Nummer