Trenzas – Natacha Traiman

Het is 2017. We zijn in de Espazio La Gargola te Santiago, de hoofdstad van Chili. Natacha Traiman zingt Trenzas. Mooi legato gezongen, lyrisch. Het drama van het lied is voelbaar.  De gitaristen zijn Jaime Molina en Federico Wolf. Natacha Traiman is van oorsprong Uruguayaans, en is behalve zangeres ook organisator van de (buiten coronatijd) populaire Milonga Callejera (buitenmilonga) in Santiago de Chili. Zie ook dit buitenoptreden van dit drietal met hetzelfde lied bij de genoemde buitenmilonga.

Nummer 

Trenzas

Vlechten die me vastbonden in het juk van je liefde, het bijna zachte juk van je lach, van je stem.

Trenzas, dat zijn vlechten. In de tekst van de gelijknamige tango gaat het om de vlechten van de afwezige, verdwenen geliefde. In de lange, dramatische tekst van dit liefdesverdriet-lied staan de haarvlechten van de geliefde symbool voor van alles: voor ketens van liefde, voor ketens van angst, meer in het algemeen voor de verwevenheid van het eigen leven met dat van een ander. Een prachtige tekst vol van verlangen en van berusting.

Volledige vertaling
Nummer 

Noelia Hurtado and Carlitos Espinoza – Trenzas

Bratislava, maart 2017: de onvolprezen Noelia Hurtado en Carlitos Espinoza interpreteren op het eerste lokale tangofestival de tango Trenzas. Mooi gedanst, prachtig stemmig in het gemoed van de muziek, heel muzikaal. Wat kan ik nog maar zeggen? Gewoon perfect! Het orkest is van Miguel Caló, de stem is van Raúl Iriarte.

Nummer