La otra vuelta – Tu pálida voz

De gevoelige tangowals Tu pálida voz wordt in deze video stemmig en meerstemmig uitgevoerd door het duo La otra vuelta. De twee wel heel prachtige stemmen zijn van Ana Paula González en Pablo Sebastián Marino (gitaar). De video is uit september 2016, de locatie is het huis van Cristina Larice de Roura.

Nummer 

Tu pálida voz

In de stilte weerklonk jouw stem, je lieve stem, ver weg en verloren, jouw bevoren, bleke stem.

De tangowals Tu pálida voz is, ook al is het een wals, een lied vol van liefdesverdriet. De tekst gaat over een afscheid dat definitief is. “Jouw bleke stem”, zo luidt de titel. Die bleke stem zei “Tot ziens, tot ziens”. De stem was oorspronkelijk een lieve, maar klinkt bij het afscheid door onderdrukte emotie bleek en ijskoud. De tekstdichter is kapot van verdriet en maakt zich wijs dat de geliefde terugkomt: “Ik hoor je stappen op het pad, ik hoor je stem mijn naam roepen”. Tegelijkertijd weet de dichter ook dat deze gedachten nutteloos zijn, want: “Nooit… nooit zul je terugkeren”.

Volledige vertaling
Nummer 

Sofía Saborido y Pablo Inza – Tu Palida Voz

Maart 2015, Cuartito Azul, Rotterdam. Pablo Inza en Sofía Saborido interpreteren de gevoelige tangowals Tu pálida voz van Charlo en Manzi. Bijzondere danser, deze Pablo Inza. Een geheel eigen stijl heeft hij, jaloersmakend hoe zacht hij weet te lopen. De muziek waarop Pablo en Sofia dansen is van Horacio Molina. Deze Horacio Molina (1935-2018) was een Argentijnse tangozanger die vooral bekend was in de jaren ’60, ’70 en ’80.

Nummer