3 x Yo no sé porque te quiero

Dit nummer wordt hieronder vertoond in achtereenvolgens muziek, tekst en dans.

MuziekFrancisco Canaro
TekstIvo Pelay
Jaar1934
Tango.infohttps://tango.info/T0370030593
El Recodohttps://www.el-recodo.com/music?S=Yo+no+s%C3%A9+por+qu%C3%A9+te+quiero
Todotangohttps://www.todotango.com/musica/tema/2230/Yo-no-se-por-que-te-quiero/

Trio Roulotte Tango – Yo no sé porque te quiero

Roulotte Tango is een Frans muziekcollectief dat in verschillende samenstellingen speelt en optreedt. In deze kolderieke video treden ze aan als trio. Ze interpreteren de tango Yo no sé porque te quiero van Canaro en Pelay. De muzikanten zijn Gaspar Pocai (bandoneon en zang), Medhi Al-Tinaoui (viool) en Julien Blondel (pianist en bandleider).

Yo no sé porque te quiero

Hoe kan ik vurig van je houden wanneer ik, als je naar mij kijkt, in je ogen alleen maar sneeuwkou zie?

Ik weet niet waarom ik van je hou, zo luidt de titel van de tango Yo no sé porque te quiero. In de tekst vraagt de tekstdichter zich af waarmee hij bezig is. Waarom houdt hij zo van zijn geliefde, als die liefde niet reciprook is? Want de tekenen beloven niet veel goeds: de ogen van de geliefde zijn koud en kil, kussen worden niet geretourneerd. Met woorden zegt de geliefde dat er sprake is van liefde, maar dat is dan ook alles. De dichter vraagt zich af waarom hij dat dan toch gelooft, waarom hij ondanks alles bij de geliefde is. Uit mededogen, misschien?

Volledige vertaling

Virginia Pandolfi y Jonatan Aguero – Yo no sé porque te quiero

Augustus 2015, Caltech Tango Club, Los Angeles. Virginia Pandolfi en Jonatan Aguero interpreteren de tango Yo no sé porque te quiero. Prachtig! Ook de commentaren op Youtube zijn zonder uitzondering lovend: “Excellentie, muzikaliteit, scherpte, kwaliteit van beweging, originaliteit, creativiteit. Alles perfect en betoverend mooi“. De muziek die speelt is van het orkest van Francisco Canaro, de zang is van Ernesto Famá.